Acne behandelen

Acne behandelen

Acnebehandeling

Voor de behandeling van acne bestaat geen standaard methode, het is maatwerk. Flinke ontstekingsverschijnselen bij acne vragen om een andere behandeling dan de aanwezigheid van mee-eters en puistjes. De ernst van de aandoening, bijbehorende klachten, het optreden van littekenvorming maar ook de leeftijd en het geslacht bepalen welke behandelmethode(n) of middelen het meest effectief zijn bij het bestrijden van acne.

Onze huidexpert doet een uitgebreide huidanalyse en een 3D-scan. We bespreken jouw manier van huidverzorging en stellen een behandelplan op, afgestemd op jouw huidomstandigheden. Eventueel in combinatie met bepaalde supplementen. 

Met als doel: het onder controle krijgen van acne en het aanpakken van de ontstane huidbeschadigingen. Ook aandoeningen die op acne lijken, zoals dermatitis perioralis en keratosis pilaris, zijn goed te behandelen.

Behandelmethoden bij acne

De acnetherapie start met het toepassen van diepe reinigingsmethoden zoals HydraFacial en DermaPlaning, die worden afgestemd op het te behandelen huidtype. Onderdeel van de reiniging is het verwijderen van puistjes en mee-eters. Door regulering van overmatige talgproductie wordt de kans op talgklierophopingen die tot ontstekingen en littekens kunnen leiden verkleind. 

De reinigingsmethoden kunnen worden uitgebreid met chemische of fruitzuur peelings. Door peeling van de huid worden dode, losse huidcellen verwijderd zodat poriën minder blokkeren. Door regelmatige peeling van de huid ontstaan mee-eters minder snel en de talg zal normaler afvloeien waardoor talgophopingen minder snel ontstaan. De acne zal hierdoor verminderen.

Bij het behandelen van ontstekingen wordt vaak gebruik gemaakt van LED therapie en laser/IPL.

De thuisverzorging van de acnehuid, met een mooi woord zelfmanagement, is erg belangrijk om een optimaal resultaat te behalen bij de acnetherapie. Onderdeel van de acnetherapie is het geven van voorlichting voor de thuisverzorging van de huid.

Acne behandelen
Meer over acne
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x