Permanente Make-Up

Permanente Make-Up

Wenkbrauwen

De afgelopen jaren is permanent make-up steeds populairder geworden. In tegenstelling tot wenkbrauwen tatoeëren, is de PMU techniek semi-permanent. Het voordeel hiervan is dat je niet je hele leven vast zit aan dezelfde wenkbrauwvorm. Permanente make-up voor wenkbrauwen kent 2 vormen: Powder brows, microblading. Om te bepalen welke werkwijze het beste bij jou past, kijken wij naar je persoonlijke wensen en de huidige staat van je wenkbrauwen. 


Wat zijn Powder brows?


Bij Powder brows wordt de wenkbrauw ingeschaduwd. Hierdoor lijkt het alsof de wenkbrauwen met poeder zijn ingekleurd. Deze techniek wordt met een PMU apparaat toegepast. De pigmenten worden met een flinterdun naaldje in de lederhuid gepigmenteerd. Waardoor een subtiel poedereffect wordt gecreërd. Het resultaat is semi-permanent, na ongeveer 1-2 jaar hebben je wenkbrauwen dan weer een opfris behandeling nodig. Deze behandeling is geschikt voor elke huidtype.

In tegenstelling tot Microblading en 3D Microblading is Powder brows ook geschikt voor mensen met een zeer lage pijngrens. Doordat het wondvocht en de korstvorming minimaal zullen zijn kan je direct na de behandeling door met je dagelijkse bezigheden.

PowderBrows Voor en Na

Wat is Microblading?

Bij microblading wordt er met behulp van een speciale handtool ultra dunne lijntjes gecreëerd. Deze lijntjes worden gevuld met de pigmentkleur die bij jouw haar en huidskleur passen. Door deze techniek zijn de echte en neppe haartjes niet van elkaar te onderscheiden. Deze methode wordt ook wel hairstroke techniek genoemd. Met deze techniek kun je alle kanten op. Van strakke nette wenkbrauwen naar weelderige en volle brows. Ook is deze techniek ideaal voor mensen die een subtiele correctie willen. Bijvoorbeeld kleine plekjes die opgevuld moeten worden zonder dat het er gemaakt uitziet. 

MicroBlading Voor en Na


Eyeliner

Als je van make-up houdt, dan mag een mooie eyeliner hier niet aan ontbreken. Het zetten van een eyeliner is een vaardigheid waar je best wel lang voor moet oefenen. En als je eenmaal de techniek onder de knie hebt, mag je je kunst tegen het einde van de dag weer weghalen.

Hier hebben wij de perfecte oplossing voor: (semi) permanente make-up eyeliner! Naast een langdurig effect van 1-5 jaar, biedt deze behandeling meerdere mogelijkheden. Dit bespaart je niet alleen een hoop tijd, maar zorgt er ook voor dat je elke dag weer de perfecte eyeliner hebt. 

Afhankelijk is van wat jij mooi vindt kunnen wij 2 verschillende behandelingen aanbieden. Deepliner en Classic Eyeliner met of zonder wing. Daarvoor is het belangrijk om te kijken wat past bij jouw gezicht, want het versterkt je gezichtsexpressie. Hoewel deze behandelingen erg op elkaar lijken zijn er toch een aantal duidelijke verschillen.

 

Deepliner

Bij Deepliner eyeliner wordt, zoals de naam al aangeeft, een heel subtiel lijntje gezet tussen je wimperhaartjes. Dit lijntje staat dus op gelijke hoogte met je andere wimpers, waardoor het minder opvalt en er natuurlijk uitziet. Het geeft je wimperaanzet een volume boost, zonder dat het lijkt alsof je make-up draagt. Vooral als je weinig wimpers hebt of kleine ogen kan deze PMU eyeliner net dat beetje verschil maken.

DeepLiner Voor en Na

Classic Eyeliner

De classic eyeliner wordt net een tandje hoger aangebracht dan de Deep eyeliner. Deze PMU eyeliner dient eigenlijk ter vervanging van de eyeliner die je elke dag aan moet brengen en heeft een strakke, opvallende en volle lijn. Als jij elke dag met eyeliner in de weer bent en je wil tijd besparen, dan is dit dus de ideale oplossing. Bovendien kun je voor deze eyeliner ervoor kiezen om het af te maken met een ‘wing’ aan het einde. De classic eyeliner wordt vooral aangeraden voor mensen met een jeugdig huidtype en zorgt voor een expressieve blik.Voordelen van Permanente Make-Up

  • Permanente Make-Up blijft 2-5 jaar mooi
  • Ieder moment van de dag perfecte en natuurlijke make-Up
  • Geen uitgelopen make-up tijdens het sporten, regen of sauna bezoek
  • Het geeft een sprekende blik
  • Je bespaart tijd met het aanbrengen en verwijderen van je make-up
  • Het kan imperfecties camoufleren. Zoals kale plekken of wanneer je veel haar hebt verloren
  • Het is in de meeste gevallen geschikt voor mensen die allergisch zijn voor cosmetica producten
  • Voor mensen die chemotherapie of alopecia hebben gehad en weinig of geen wenkbrauw haartjes meer hebben

Hoe verloopt de behandeling?

Een behandeling duurt gemiddeld 1 tot 2 uur afhankelijk van welke vorm van permanente make-up je verkiest. Hieronder hebben wij het proces in 7 stappen beschreven.

Stap 1: We bekijken en bespreken met jou je wensen.
Stap 2: Samen kiezen wij de kleur die het beste bij jouw haar en huidskleur past.
Stap 3: Je huid wordt ontsmet
Stap 4: Volgens je gezichtsvorm tekenen we een tijdelijke opzet van je nieuwe wenkbrauwvorm en of eyeliner
Stap 5: Je wenkbrauwen worden geëpileerd, waardoor ze beter bij je nieuwe vorm passen.
Stap 6: Verdoving wordt aangebracht en de behandeling wordt uitgevoerd
Stap 7: Na 6 weken kom je terug voor een eventuele touch up behandeling.


Waar moet ik rekening mee houden voor de behandeling?

De voor- en nazorg van permanente make-up is bijna net zo belangrijk als de behandeling zelf. Zorg er dus voor dat je alle do’s en dont’s goed door hebt gelezen. 

24 uur voor de behandeling:

Geen cafeïne, alcohol, drugs, aspirine of andere bloedverdunnende medicijnen innemen. Dit omdat het de bloedsomloop beïnvloedt en je tijdens de behandeling heviger kunt gaan bloeden. Het gevolg hiervan zou kunnen zijn dat het pigment slechter zal worden opgenomen in de huid.

 2 weken voor de behandeling

De huid niet overmatig blootstellen aan de zon/zonnebank. Daarnaast mag je geen peelings gebruiken op het gezicht.

1 tot 10 dagen na de behandeling

Vermijdt de eerste 48 uur contact met water, en het liefst de hele week zo droog mogelijk houden. Tijdens het douchen de pmu niet nat maken. Je mag geen gebruik maken van de sauna of zwembad en je mag je pmu niet rechtstreeks blootstellen aan de directe zon. Voorzichtig met sporten; het zweet kan de pigmentatie aantasten. Daarnaast mag er geen make-up aangebracht worden op de pmu en bij eyeliner geen gebruik van mascara. Ten slotte, mag je absoluut niet aan de korstjes krabben, of de korstjes lostrekken. De korstjes moeten er op een natuurlijke manier zelf vanaf vallen.

2 weken na de behandeling

De korstjes zijn er voor het grootste gedeelte af. Het pigment zal er veel lichter onder vandaan komen. Dit hoort bij het proces. Het pigment zal binnen 5 weken weer wat donkerder kleuren. Wacht tot de korsten er volledig vanzelf zijn gevallen. Je mag geen crèmes met fruitzuren en vitamine A gebruiken op de gepigmenteerde plaats.

6-8 weken na de behandeling (touch up)

Het is tijd voor de perfectie behandeling. De plekjes die er tijdens de genezing toch af zijn gevallen, vullen we dan nog een keer op. De nazorg moet dan opnieuw gevolgd worden. De wenkbrauwen zullen sneller genezen dan na de eerste behandeling.


           Wil je zo lang mogelijk genieten van je nieuwe wenkbrauwen?              Smeer ze dan altijd met een factor 50 in voordat je gaat zonnen.


Twijfel je en weet je niet of Permanente Make-Up iets voor jou is? Maak nu je afspraak voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek.

Look Like YourSelf, Only Better!Permanente Make-Up
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x