Blog

Be-Pure inspireert, begeleidt en coacht. Wij geloven dat huidverbetering begint bij het delen van onze jarenlange kennis en opgebouwde ervaring! Op deze pagina vind je alle informatie over bijvoorbeeld acne, rosacea, huidveroudering en pigmentproblemen. Hoe ontstaat het, uiterlijke kenmerken, mogelijke oorzaken en inclusief (thuis)advies om het huidprobleem actief aan te pakken. Stap voor stap werken we aan de verbetering van je huid volgens het Be-Pure Concept. Heb je na het lezen van de informatie nog vragen, aarzel niet ons te contacteren. Wij helpen je graag verder!

Je eerste bezoek stap-voor-stap uitgelegd

Het besluit om je huid te verbeteren en te investeren in je pure zelf is een belangrijke stap naar een stralend, gezondere versie van jezelf. Hier begrijpen we dat deze keuze persoonlijk en uniek is. We laten je graag zien wat je kunt verwachten tijdens je allereerste bezoek aan ons huidcenter en hoe we samen aan jouw traject zullen beginnen.

Lees meer

Wat milieuvervuiling doet met je huid!

Vroegtijdige huidveroudering is een zorg voor velen. Terwijl factoren als leeftijd, genetica, voeding, en hormonen allemaal een rol spelen in de gezondheid van onze huid, zijn er ook externe factoren die een aanzienlijke invloed hebben op je huid die we niet kunnen negeren: milieu-invloeden!

Lees meer

De impact van een warme zomer(vakantie) op je huid

Reflecteer jij de impact van zonovergoten dagen en warme nachten op jouw huid? Terwijl je tijdens de zomermaanden of een exotische wintervakantie genoten hebt van een stralende zon en vitamine D boost, heeft je huid daarna mogelijk wat extra aandacht nodig om te herstellen en te revitaliseren.

Lees meer

Pigmentvlekken en zonschade

De zon mag dan wel zorgen voor warmte en licht, maar voor je huid betekent het misschien wel pigmentvlekken en zonschade. Pigmentvlekken zijn donkere verkleuringen op de huid als gevolg van een toename van melanine, het pigment in de huid. Zonschade omvat diverse huidproblemen, waaronder pigmentvlekken, die ontstaan door blootstelling aan de zon.

Lees meer

De impact van verkeerd productgebruik op je trekkerige, droge huid

Welkom bij het veelvoorkomende dilemma van verkeerd productgebruik. Het is een valkuil waar veel gebruikers in trappen, vaak zonder het te beseffen. Laten we dieper duiken in hoe verkeerd productgebruik je trekkerige, droge huid met rode puntjes beïnvloedt.

Lees meer

Hormonale schommelingen: De impact op een trekkerige, droge huid

Hormonen, de boodschappers van ons lichaam, spelen een cruciale rol in onze gezondheid, inclusief die van onze huid. Wanneer het delicate evenwicht van hormonen verstoord raakt, leidt dit tot een scala aan huidproblemen, waaronder de gevreesde trekkerige, droge huid. In deze blog nemen we je dieper mee in de fascinerende wereld van hormonen en hoe hun schommelingen kunnen resulteren in dit ongemakkelijke huidprobleem.

Lees meer

De invloed van stress op je huid: De link tussen een huidontsteking en stress

Dermatitis, vaak gekenmerkt door symptomen zoals roodheid, droogteplekken op het gezicht, irritatie en jeuk, wordt in verband gebracht met verschillende triggers, waaronder stress. In deze blog zullen we dieper ingaan op het verband tussen deze jeukende, witte droogteplekken en stress en hoe je huid ondersteunend kan werken als je last hebt van deze ongemakkelijke huidaandoening.

Lees meer

Hormonale acne: Een uitdagende strijd

De strijd tegen acne kan soms een echte uitdaging zijn. Eén van de meest intrigerende en vaak onbegrepen vormen van acne is hormonale acne. Deze onzuiverheden worden niet altijd veroorzaakt door externe factoren, zoals slechte voeding of onvoldoende huidverzorging, maar vinden plaats in het endocriene systeem van je lichaam. We leggen de complexiteit van hormonale acne voor je uit.

Lees meer

De onzichtbare band tussen vochttekort en onzuiverheden

Je hebt waarschijnlijk al gehoord over het belang van hydratatie voor een gezonde huid. Maar wist je dat vochttekort en onzuiverheden vaak hand in hand gaan? Deze onzichtbare band kan de oorzaak zijn van veel huidproblemen, ongeacht leeftijd.

Lees meer

Hoe werkt het in de praktijk om zowel van binnenuit als van buitenaf aan je huid te werken?

Eén van de vragen die we vaak van nieuwe klanten krijgen, is hoe we in de praktijk zowel van binnenuit als van buitenaf aan de huid werken. Het is een uitstekende vraag, want dit is een essentieel onderdeel van onze holistische aanpak voor een pure en stralende huid.

Lees meer

De vochtarme versus droge huid

Soms lijkt het alsof onze huid een eigen wil heeft, vooral als het gaat om vocht. Een vochtarme huid en een droge huid lijken erg op elkaar omdat ze vergelijkbare symptomen vertonen, zoals ruwheid, schilfering en jeuk. Maar geloof ons, er zijn enkele belangrijke verschillen.

Lees meer
Blog
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x