De vochtarme versus droge huid

De vochtarme versus droge huid

Soms lijkt het alsof onze huid een eigen wil heeft, vooral als het gaat om vocht. Een vochtarme huid en een droge huid lijken erg op elkaar omdat ze vergelijkbare symptomen vertonen, zoals ruwheid, schilfering en jeuk. Maar geloof ons, er zijn enkele belangrijke verschillen. Wist je bijvoorbeeld dat een vochtarme huid, ondanks zijn naam, niet alleen kan voorkomen bij een droge huid, maar ook bij een vette huid? En dat zelfs de warme zomermaanden je huid kunnen uitdagen en hierdoor uitdroogt?

De vochtarme huid: een tekort aan water

Een vochtarme huid heeft simpelweg een tekort aan water. Mogelijke oorzaken zijn: 

  • blootstelling aan extreme weersomstandigheden

  • airconditioning in je slaapkamer

  • agressieve huidverzorgingsproducten

  • en zelfs niet genoeg water drinken

Wat deze huidconditie nog complexer maakt, is dat het zelfs kan voorkomen bij mensen met een vette huid. Dit komt doordat de mate van hydratatie en de productie van talg, de natuurlijke olie van de huid, twee verschillende zaken zijn. Bij een vochtarme huid is het watergehalte niet op peil, ongeacht hoeveel talg je huid produceert.

De droge huid: een tekort aan lipiden

Een droge huid wordt vaak gekenmerkt door een tekort aan lipiden, de natuurlijke oliën die de huid soepel en gehydrateerd houden. Dit gebrek aan lipiden kan genetisch bepaald zijn of het gevolg zijn van veroudering, waarbij de huid haar vermogen om oliën vast te houden verliest. Het is interessant om te weten dat een droge huid ook gevoeliger is voor beschadiging omdat de huidbarrière verzwakt is. Om te voorkomen dat je droge huid schilferig en jeukend wordt, delen we graag enkele tips:

  1. Hydrateer van binnenuit: Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt om je lichaam gehydrateerd te houden. Een goede hydratatie begint van binnenuit.

  2. Gezonde voeding voor je droge huid: Voeg voedingsmiddelen toe die rijk zijn aan gezonde vetten, zoals vette vis, noten en zaden. Energierijke voeding of omega ondersteunende supplementen dragen bij aan de opbouw van lipiden in je huid.

  3. Milde (dubbele) reiniging: Agressieve reinigingsmiddelen strippen de natuurlijke oliën verder, wat het droge gevoel en bijhorende craquelé lijntjes alleen maar zal verergeren. We adviseren een zachte, hydraterende, zeepvrije reiniging, bij voorkeur voorafgegaan door een olie-reiniging. Zelfs bij een vette huid adviseren we deze pre-cleansing op oliebasis! Olie trekt namelijk olie aan, dus ook het overtollige talg, waterproof make-up, … 

Healthy skin needs commitment, not a miracle

Het gevoel van een constant trekkerige, droge huid met rode puntjes die ook nog eens jeukt, hakt misschien zelfs in op je zelfvertrouwen. Als professioneel team van huidcoaches staan wij klaar om je huid te lezen en advies op maat te geven.

Samen met jou gaan we de uitdaging aan om jouw huid te laten stralen, van binnen én van buiten. Want bij Be-Pure geloven we in het samenwerken aan jouw huidverbetering, met onze kennis en expertise als gids.

Wij geloven dat echte huidverbetering een toewijding vereist, geen wonderen. Daarom bieden wij het Be-Pure Concept aan, waarbij de treatments in onze praktijk en producten voor thuisgebruik elkaar versterken voor maximale resultaten. Iedere behandeling wordt volledig afgestemd op de behoeften van jouw huid en hiervoor reserveren wij altijd extra tijd.

Ontdek ons uitgebreide aanbod van behandelingen en producten in onze webshop. Zet de eerste stap naar jouw pure, gelukkige huid.

De vochtarme versus droge huid
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x