FAQ

Geen zoekresultaten gevonden.

Acne

Hoe acne behandelen?

Hoewel de behandelingsmogelijkheden voor acne de laatste jaren enorm zijn toegenomen, blijft acne een aandoening met een chronisch karakter. Acne is niet van de ene op de andere dag verdwenen. Zelfs de lichtere vormen van acne vereisen vaak langdurige aandacht. Acne kan niet altijd worden genezen. Wel lukt het meestal om ervoor te zorgen dat de acne rustig wordt.

Een standaardbehandeling voor acne bestaat niet. Wanneer de ontstekingsverschijnselen op de voorgrond staan is de behandeling anders dan wanneer het vooral om mee-eters gaat. De ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming, maar ook leeftijd en geslacht bepalen met welke acne behandeling zal worden gestart.

Be-Pure heeft meer dan 15 jaar ervaring met het behandelen van (hormonale) acne.

Is acne besmettelijk?

Neen, acne is niet besmettelijk. Je kan het dus niet van iemand krijgen en je kan het ook niet overdragen. Er zijn echter wel andere externe oorzaken die acne kunnen veroorzaken:

 • Erfelijkheid: acne kan in de familie zitten.
 • Mechanische factoren: zelf pukkels openkrabben en uitknijpen.
 • Hormonale acne.
 • Gebruik van foutieve cosmetica.
 • Druk en wrijving: een voorbeeld hiervan is acne onder het mondmasker (maskne).
 • Geneesmiddelen: sommige geneesmiddelen kunnen acne veroorzaken of verergeren.
 • Vochtige lucht: bij vochtig weer kan acne erger worden.

Onze acne behandelingen verbeteren je huid tot 95% en dat zonder medicatie.

Is acne erfelijk?

Acne kan erfelijk zijn en in de familie zitten. Het is één van de vele externe factoren die acne kunnen veroorzaken. Dit zijn de andere externe factoren:

 • Mechanische factoren: zelf pukkels openkrabben en uitknijpen.
 • Hormonale acne.
 • Gebruik van foutieve cosmetica.
 • Druk en wrijving: een voorbeeld hiervan is acne onder het mondmasker (maskne).
 • Geneesmiddelen: sommige geneesmiddelen kunnen acne veroorzaken of verergeren.
 • Vochtige lucht: bij vochtig weer kan acne erger worden.

Last van hormonale of erfelijke acne?

Waar krijg je acne van?

Acne berust op een ontsteking van de huid rondom de talgklieren of talgklier follikels. Bij het ontstaan van acne spelen verschillende factoren een rol. In de meeste gevallen begint acne in de puberteit, wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat. De talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst worden groter en produceren meer huidsmeer of talg. Door overvloedige talgafscheiding hoopt deze zich op en kan de uitvoergang van de talgklier verstopt raken. Deze talgophopingen worden mee-eters of comedonen genoemd. De oppervlakkige, open mee-eters zijn de zwarte comedonen en de onderhuidse, gesloten mee-eters zijn de witte comedonen.

De talgophoping wordt nog versterkt door toegenomen verhoorning van de afvoergang van de talgklier, waardoor deze nauwer wordt. In de talgklieren bevinden zich bacteriën, die de talg omzetten in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte follikel steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes. Sommige vormen van acne ontstaan door uitwendige factoren. 

Externe oorzaken van acne

 • Erfelijkheid: acne kan in de familie zitten.
 • Mechanische factoren: zelf pukkels openkrabben en uitknijpen.
 • Hormonale acne.
 • Gebruik van foutieve cosmetica.
 • Druk en wrijving: een voorbeeld hiervan is acne onder het mondmasker (maskne).
 • Geneesmiddelen: sommige geneesmiddelen kunnen acne veroorzaken of verergeren.
 • Vochtige lucht: bij vochtig weer kan acne erger worden.

BodySculptor

Wat is BodySculptor?

De BodySculptor is een moderne en efficiënte afslankmethode. Het vermindert de vetmassa en cellulitis door therapie van lage frequentiegolven met drainage van de lymfe door micropressie.

De lage frequentiegolven stimuleren de samentrekking van de gladde spieren in de te behandelen gebieden. Dit gebeurt zonder dat je het merkt. Deze spiersamentrekkingen zorgen voor een hoog energieverbruik en stimuleren het vrijkomen van vetcellen. Gedurende een sessie van 30 minuten in de BodySculptor verbrand je 650 kCal.

De lymfedrainage zorgt voor de ontlasting van de vetzuren die zijn vrijgekomen door de lage frequentiegolven. Deze stimuleert ook de afvoer van een teveel aan vocht en afvalstoffen in het lichaam. Dit helpt bij de versteviging en verbetering van je huid, maar ook bij de behandeling van cellulitis en zware, vermoeide benen.

Wil je je huid verstevigen en cellulitis behandelen? Boek nu je intakegesprek voor BodySculptor of bel me even op voor meer informatie.

BodySculptor waar?

Bij Be-Pure zijn we gespecialiseerd in realistisch afslanken voor vrouwen én mannen. We rollen een voedingsplan op maat uit en bieden je doeltreffende huidversteviging aan met de BodySculptor. Schoonheidssalon Be-Pure is gevestigd in Beerzel, vlakbij Putte in de provincie Antwerpen.

Cellulitis

Cellulite wat is het?

De naam cellulitis wordt voor twee verschillende huidafwijkingen gebruikt. Meestal wordt in het dagelijks leven met de term cellulitis (cellulite) bedoeld een sinaasappelhuid, een bobbelige huid van de bovenbenen bij vrouwen.

In de medische wereld wordt de term cellulitis ook gebruikt voor een bacteriële infectie van het onderhuidse weefsel. Deze vorm van cellulitis, veroorzaakt door bacteriën, wordt ook wel wondroos, belroos, of erysipelas genoemd. Dit is een heel ander beeld, vaak met koorts en een rood warm been.

Met cellulitis (cellulite) of sinaasappelhuid wordt in de cosmetische industrie bedoeld een wat bobbelige structuur die de huid en het onderhuids bindweefsel kan krijgen. Het is geen ziekte en volkomen onschuldig. Cellulitis krijgt veel aandacht als schoonheidsprobleem. Billen en bovenbenen die er bobbelig uitzien passen niet in het schoonheidsideaal van slank en strak.

Bron: huidziekten.nl

Couperose

Wat is couperose?

Een toename van kleine bloedvaatjes (teleangiëctasieën) in het gelaat wordt couperose genoemd. Het bestaat uit vele (tot ontelbare) zeer kleine bloedvaatjes in de huid in het gelaat. De vaatjes verdwijnen nooit vanzelf. Couperose wordt door veel mensen als cosmetisch storend ervaren.

Bron: kliniekeninfo.nl

CryoLipolyse

CryoLipolyse hoe werkt het?

Een CryoLipolyse behandeling met de Waves 21 bestaat typisch uit twee delen. In een eerste deel van 20 minuten worden de metameren gestimuleerd, gevolgd door de stimulatie van de te behandelen zone. In een tweede deel van 20 minuten wordt de te behandelen zone met de koude en LED behandeld.

Sommige problemen vereisen een langere sessie van het stimuleren van de metameren. Tijdens zo’n sessie worden de metameren en de te behandelen zone (langer) gestimuleerd en wordt de behandeling aangevuld met een behandeling met de koude en LED op de te behandelen zone om zo steeds tot een behandeling van 40 minuten te komen.

Waves 21 bestaat uit drie onafhankelijke technologieën:

 1. Zachte elektro-stimulatie van de metameren om de activiteit van de organen nieuw leven in te blazen.
 2. Cryotherapie om vetcellen op de behandelde zone definitief te verwijderen.
 3. Violet licht bestrijdt de problemen van de slechte lymfecirculatie, vecht tegen het gelokaliseerde vet en cellulitis, ontspant de spieren en de zenuwen, geeft energie aan het orgaan.

Deze vernieuwende gecombineerde methode voor CryoLipolyse maakt het mogelijk om esthetische problemen in verband met metabole disfuncties op te lossen door rechtstreeks op de organen en dus op de oorzaak van deze fysieke stoornissen te werken. Het maakt het mogelijk om te vechten tegen resistente vetten, die verantwoordelijk zijn voor veel pathologische aandoeningen (hart- en vaatziekten, slechte cholesterol, diabetes type 2).

Heb je interesse in een CryoLipolyse behandeling?

CryoLipolyse wanneer resultaat?

Met de Waves 21 heb je al na twee behandelingen resultaat. Waves 21 voor CryoLipolyse is een nieuw en uniek apparaat waarmee we esthetische problemen zoals onderhuids vet, maar ook gezondheidsproblemen zoals vet rond de organen (visceraal vet) kunnen behandelen, die tot nu toe bijna onmogelijk waren om aan te pakken met bestaande technologieën.

Bijna elke zone komt in aanmerking om Waves 21 te gebruiken!

DermaPlaning

DermaPlaning wat is dat?

DermaPlaning is pijnloos, veilig en geeft een instant reine en glanzende huid. Bij de techniek van de DermaPlaning wordt met een chirurgisch steriel mesje over het gelaat geschraapt. Hierdoor verwijderen we al jouw dode huidcellen, vuiltjes en donshaartjes (vellushaar) van het gelaat. Het is een manuele exfoliatie techniek en zorgt direct voor een zachte, soepele en stralende huid.

Een van de grootste misvattingen over DermaPlaning is dat de haartjes donkerder terug groeien. De donshaartjes die verwijderd worden, groeien gewoon op dezelfde manier terug met dezelfde kleur. De behandeling verandert de structuur van de haarfollikel (haarzakje) niet. Alleen hormonen en medicijnen kunnen de haarstructuur veranderen.

Wil je jouw huid verbeteren?

Waarom DermaPlaning?

DermaPlaning is de geschikte behandeling voor iedereen die zijn of haar huid wil verbeteren. Dit zijn de voordelen van DermaPlaning:

 • Exfolieert de huid
 • Verwijdert donsharen
 • Verfijnt lijntjes en oppervlakkige rimpels
 • Verheldert de huid en oppervlakkige pigmentvlekken
 • Bevordert het verwijderen van onzuiverheden
 • Bevordert de aanmaak van collageen en elastine
 • Werkzame stoffen van producten worden beter opgenomen
 • Make-up zit egaler
 • Geeft de huid een glow

Wil jij genieten van al deze voordelen?

Is DermaPlaning goed voor je huid?

DermaPlaning is goed voor je huid. Het is een manuele exfoliatie techniek en zorgt direct voor een zachte, soepele en stralende huid. De voordelen van DermaPlaning voor je huid:

 • Exfolieert de huid
 • Verwijdert donsharen
 • Verfijnt lijntjes en oppervlakkige rimpels
 • Verheldert de huid en oppervlakkige pigmentvlekken
 • Bevordert het verwijderen van onzuiverheden
 • Bevordert de aanmaak van collageen en elastine
 • Werkzame stoffen van producten worden beter opgenomen
 • Make-up zit egaler
 • Geeft de huid een glow

Een instant reine en glanzende huid?

Eczeem

Wat is eczeem?

Eczeem is een verzamelnaam van allerlei aandoeningen die rode, jeukende uitslag tot gevolg hebben. Kortgezegd is eczeem een ontsteking van de bovenste huidlagen met als gevolg jeuk, roodheid en zwelling. Bij elke vorm van eczeem kan een verdikking en verharding van de huid ontstaan door wrijven en krabben. Eczeem komt voor bij alle leeftijden: van baby’s tot kinderen, van volwassenen tot oudere mensen.

Bron: bepanthen.nl

Oorzaken eczeem?

De oorzaak van eczeem is vaak niet bekend. Het verloop is ook niet altijd te voorspellen: soms gaat het tijden goed. Soms is er ineens een periode waarin de situatie verslechtert. Het is aannemelijk dat stress en bijvoorbeeld een winterperiode eczeem kunnen triggeren of zelfs verergeren. Onderstaande factoren spelen ook een rol bij het ontstaan van eczeem:

 • Aanleg of erfelijkheid.
 • Allergenen, dit zijn stoffen die een allergie kunnen veroorzaken. Bijvoorbeeld: latex, nikkel en rubber.
 • Niet-allergene factoren. Zo is bekend dat water, zeep, wol, alcohol en voedsel eczeem kunnen uitlokken of verergeren.
 • Andere factoren zoals droge huid, droge lucht, warmte, fel zonlicht, transpiratie en stress kunnen eczeem uitlokken en verergeren.

Bron: bepanthen.nl

Is eczeem besmettelijk?

Eczeem is niet besmettelijk. Je kan het niet krijgen van iemand anders en je kan het dus ook niet overdragen. Er zijn echter wel andere externe oorzaken die eczeem kunnen veroorzaken:

 • Aanleg of erfelijkheid.
 • Allergenen, dit zijn stoffen die een allergie kunnen veroorzaken. Bijvoorbeeld: latex, nikkel en rubber.
 • Niet-allergene factoren. Zo is bekend dat water, zeep, wol, alcohol en voedsel eczeem kunnen uitlokken of verergeren.
 • Andere factoren zoals droge huid, droge lucht, warmte, fel zonlicht, transpiratie en stress kunnen eczeem uitlokken en verergeren.

Bron: bepanthen.nl

Wat is atopisch eczeem?

Constitutioneel of atopisch eczeem is een chronisch jeukende huiduitslag of huid door een ontsteking. De stof of situatie die de eczeem triggert, is vaak niet aanwijsbaar. Bij 90% ontstaat de aandoening voor het 5e levensjaar. Bij de helft is het eczeem voor de puberteit verdwenen. 


Bron: bepanthen.nl

Hyaluronzuur

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een populair huidverzorgingsingrediënt dat tegenwoordig veel terugkomt in serums, sheetmaskertjes en moisturizers. Bij zuren moet je vast denken aan een peeling, maar hyaluronzuur heeft niks te maken met peelen. Het is ook verre van agressief. Tal van dermatologen zweren bij hyaluronic acid (de Engelse benaming) voor dagelijks gebruik, omdat dit molecuul zich in de huid aan water bindt waardoor het je huid als het ware opvult.

Het menselijk lichaam is er zelf toe in staat hyaluronzuur te produceren en te vernieuwen, waardoor ongeveer 3g HA per dag wordt geproduceerd. Een gemiddeld persoon heeft ongeveer 15 gram hyaluronzuur in het lichaam dat over het gehele lichaamsweefsel wordt verdeeld. De huid neemt hyaluronzuur heel goed op als het bijvoorbeeld op het gezicht wordt gesmeerd.

Bron: vichy.nl

Is hyaluronzuur goed voor je gezicht?

Hyaluronzuur is goed voor je gezicht. Hieronder enkele voordelen van hyaluronic acid (de Engelse benaming):

 • Het voorziet de huid van de perfecte dosis vocht.
 • Het vervaagt fijne lijntjes en rimpels.
 • Het maakt de huid soepeler en steviger.
 • Het versterkt het beschermlaagje van de huid.
 • Het is ontstekingsremmend, waardoor (acne) wondjes sneller helen.
 • Het wapent de huid met antioxidanten tegen vrije radicalen.

Bron: vichy.nl

Waar is hyaluronzuur goed voor?

Hyaluronzuur vervult belangrijke functies in het lichaam, die betrekking hebben op een gezonde huid. Het reguleert het hydraterend vermogen, de stofwisseling en het herstellend vermogen van de huid. Hyaluronzuur wordt meestal in de lederhuid gevonden, maar het stofje komt ook voor in de epidermis. In de lederhuid houdt het stofje een waterreserve vast om uitdroging van de opperhuid te voorkomen en de waterbalans optimaal te houden. Hyaluronzuur heeft een dynamische omloopsnelheid van minder dan een dag in het lichaam.

Voor het totaalbeeld: hyaluronzuur speelt een vitale rol bij het behoud van gezond bindweefsel, de elasticiteit van de huid en wondgenezing. Ook houdt hyaluronzuur de gewrichten, bloedvaten en fibrolasten soepel. De fibroblast is de belangrijkste cel van het bindweefsel, een niet-elastische vezel die zorgt voor de stevigheid van de huid.

Bron: vichy.nl

HydraFacial

HydraFacial wat is dat?

HydraFacial® is een non-invasieve behandeling die bestaat uit drie verschillende stappen die noodzakelijk zijn om de huid te gaan verbeteren en gezond te houden. Het is een combinatie van hydradermabrasie, een fruitzuurpeeling, uitzuiveren van de poriën en het insluizen van een gezondheidscocktail voor de huid. Het is een pijnloze, snelle verzorging met direct resultaat. Je vertrekt direct met een babyzacht velletje een gezonde glow, die de volgende dagen enkel nog meer gaat doorkomen.

Hoe verloopt een HydraFacial® behandeling?

1. Reiniging en peeling

We gaan de dode huidcellen losweken en verwijderen zodat de doffe uitstraling verdwijnt en verzorgingsproducten beter opgenomen kunnen worden. We peelen de huid met een vloeistof op basis van glycolzuur en salicylzuur. Glycolzuur werkt mooi op structuurverbetering van de huid, denk aan grove poriën en fijne lijntjes en rimpeltjes. Salicylzuur kan als enige zuur in de poriën dringen om daar de talg te gaan verweken, zodat we deze bij de volgende stap goed kunnen verwijderen.

2. Extracties en hydratatie

Bij deze stap wordt alles wat niet in de poriën thuishoort, verwijderd. Denk aan zwarte puntjes, overtollig talg, vuil, zweet, make-up resten, ... Dit zie je op het einde van de behandeling ook terug in het afvalbakje.

3. Insluizen en beschermen

Als laatste stap gaan we de poriën terug sluiten en de gezondheidscocktail voor de huid insluizen. Deze gezondheidscocktail bestaat uit hyaluronzuur, peptides en antioxidanten. We gaan dus zowel hydrateren, anti-aging werken en de huid beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

HydraFacial voor en na?

HydraFacial® verbetert de kwaliteit van uw huid en maakt uw huid gezond zodat je de beste huid van je leven ervaart. Het reinigt, ontgift, peelt, voert extracties uit en hydrateert tegelijkertijd en zorgt voor het insluizen van antioxidanten, peptides, en hyaluronzuur. De HydraFacial® geeft direct na de behandeling zichtbaar resultaat zonder downtime.

De HydraFacial® serums richten zich specifiek op uw huidproblemen zoals UV-schade, zwarte en witte puntjes, verwijdde poriën, acné, pigmentvlekken, oneffen huidbeeld en vroegtijdige verouderingslijntjes en rimpels.

Direct zichtbaar resultaat na een HydraFacial® behandeling:

HydraFacial voor en na

Make-up

Wat is minerale make up?

Minerale make-up is gemaakt van natuurlijke ingrediënten van de hoogste kwaliteit voor het beste resultaat. Ze zijn bovendien ook vrij van synthetische geur- en kleurstoffen en bewaarmiddelen.

Waarom kiezen voor minerale make-up?

 • Innovatieve formules die de strijd tegen huidveroudering aangaan, voor een mooie gezonde huid.
 • Trendy kleuren voor het creëren van de mooiste looks.
 • Aangepast aan jouw huidskleur: de huidverzorgende foundations zijn verkrijgbaar in een ruime waaier aan tinten.
 • Perfecte dekking van onzuiverheden en roodheden. Onze foundations en concealers geven een buitengewone dekking die je nauwelijks moet bijwerken.
 • Ontstekingswerend: onze producten dragen effectief bij tot de gezondheid van de huid.
 • Niet comedogeen: de huid blijft ademen en functioneert normaal.
 • Zonnebescherming: de Skin Cancer Foundation raadt onze SPF-producten aan als doeltreffende breed spectrum zonnebescherming.
 • Niet getest op dieren: gecertificeerd door Leaping Bunny Program en PETA.
 • Minimaal risico op allergieën: hypoallergeen en dermatologisch geteste formules die de huid niet irriteren.

Wat is de beste minerale make up?

De beste minerale make up volgens Be-Pure? Dat zijn de producten van jane iredale. Deze producten zijn bijzonder dankzij hun zuivere gezonde ingrediënten van de hoogste kwaliteit, ze zijn gemaakt op basis van mineralen en bevatten vitamines, antioxidanten en botanische extracten die je huid verzorgen, beschermen én kalmeren. jane iredale brengt je de ideale gezonde make-up om je natuurlijke schoonheid tot haar recht te doen komen. Makkelijk aan te brengen, met een mooie dekking en een fijne textuur.

Environ waar te koop?

Environ is te koop bij Be-Pure in Beerzel, vlakbij Putte in de provincie Antwerpen.

Jane Iredale waar te koop?

Jane Iredale is te koop bij Be-Pure in Beerzel, vlakbij Putte in de provincie Antwerpen.

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken hoe komt dat?

Dit zijn de belangrijkste oorzaken van pigmentatie (bruine pigmentvlekken):

 1. Blootstelling aan de zon: wanneer de huid herhaaldelijk wordt blootgesteld aan UV-licht, treedt schade door de zon op. De huid maakt dan teveel melanine aan om zich te beschermen en daardoor ontstaan pigmentvlekken genaamd hyperpigmentatie. Donkere vlekken en een ongelijkmatige teint ontwikkelen zich als een resultaat van te veel melanine die tijdens dit beschermingsproces wordt geproduceerd.
 2. Hormonen: melasma of zwangerschapsmasker, is een vorm van hyperpigmentatie (pigmentvlekken) door een teveel aan hormonen. Ook de anticonceptiepil, medicijnen of een reactie op cosmetica kan deze vorm van pigmentvlekken veroorzaken.
 3. Na een ontstekingsproces: elk trauma aan de huid, of het nu een wond, uitbraak of zelfs het resultaat is van een medische procedure zoals laser ontharing, kan melanocyten beschadigden. Dit resulteert in postinflammatoire hyperpigmentatie (PIH), het donker worden van de huid als gevolg van huidletsel.
 4. Vervuiling: deeltjes en gassen van luchtverontreiniging kunnen de huid binnendringen en vast komen te zitten in de diepere structuur van de huid. Dit oxideert het omliggende weefsel en leidt tot schade door vrije radicalen, wat een ontstekingsreactie veroorzaakt die resulteert in de vorming van donkere vlekken, vooral op het gezicht.

Bron: dermalogica.be

Rosacea

Wat is rosacea couperose?

Rosacea is een veel voorkomende chronische huidaandoening in het gezicht. Het meest opvallende is de felrode kleur van de wangen en de neus. Rosacea betekent letterlijk rood als een roos. De vier belangrijkste kenmerken zijn roodheid, kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes (papels) en puistjes (pustels).

De aandoening kan lijken op acne, de bekende jeugdpuistjes. Rosacea komt echter op latere leeftijd voor dan jeugdpuistjes, meestal niet voor het 30ste jaar. Vooral vrouwen van middelbare leeftijd hebben er vaak last van. Bij mannen komt het minder vaak voor.

Oogafwijkingen komen veelvuldig voor bij rosacea en deze kunnen variëren van mild tot ernstig. Rosacea is een hardnekkige aandoening, die goed te behandelen is. De afwijkingen hebben echter de neiging steeds weer de kop op te steken. Over het algemeen bedreigt rosacea de gezondheid niet. De meeste patiënten zoeken hulp in verband met de cosmetisch storende afwijkingen.

Bron: huidziekten.nl

Vitamine A

Wat is vitamine A?

Vitamine A is oplosbaar in vet en van belang voor de normale groei, een gezonde huid, haar en nagels. Ook is vitamine A belangrijk voor een goede werking van de ogen en het afweersysteem.

Vormen van vitamine A

In dierlijke producten zit vitamine A in de vorm van retinol of retinylesters. In groente en fruit zitten carotenoïden. Carotenoïden worden ook wel provitamine A genoemd, omdat het lichaam deze stoffen kan omzetten in vitamine A. Er bestaan verschillende vormen carotenoïden: alfa- en bètacaroteen en bèta-cryptoxanthine.

In supplementen komt vitamine A voor als retinylacetaat of palmitaat. Er zijn ook supplementen op de markt met alleen bètacaroteen.

Bron: voedingscentrum.nl

Waarin zit vitamine A?

Vitamine A zit in dierlijke producten, zoals vlees en vleeswaren, zuivelproducten, vis en eidooier. Daarnaast zit het als toevoeging in margarine, halvarine en bak- en braadproducten. Dat staat dan op het etiket. In lever zit veel vitamine A. Carotenoïden (provitamine A) komen veel voor in verschillende soorten groenten, zoals wortel, boerenkool, spinazie en andijvie.

Bron: voedingscentrum.nl

Wat doet vitamine A?

Vitamine A speelt een belangrijke rol in het lichaam. Vitamine A:

 • Is goed voor het gezichtsvermogen, door vitamine A kunnen je ogen zich aanpassen aan het schemer.
 • Draagt bij aan een normale werking van het afweersysteem.
 • Speelt een rol bij de ontwikkeling van het ongeboren kind en de groei van kinderen.
 • Is betrokken bij de aanmaak van huidcellen en cellen in je luchtpijp, haar, tandvlees en longweefsel.
 • Helpt bij het gezond houden van de huid.

Bron: voedingscentrum.nl

FAQ
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x