De impact van een warme zomer(vakantie) op je huid

De impact van een warme zomer(vakantie) op je huid

Reflecteer jij de impact van zonovergoten dagen en warme nachten op jouw huid? Terwijl je tijdens de zomermaanden of een exotische wintervakantie genoten hebt van een stralende zon en vitamine D boost, heeft je huid daarna mogelijk wat extra aandacht nodig om te herstellen en te revitaliseren.

UVA en UVB en IR-A straling: langdurige schade

De zon biedt niet alleen vitamine D en positieve energie, maar brengt ook potentiële schade met zich mee door verschillende soorten straling, waaronder UVA, UVB, zichtbaar licht (inclusief blauw licht van beeldschermen) en IR-A. Deze stralingen zijn in staat om diepgaande en langdurige schade aan je huid toe te brengen. UVA-straling dringt diep door in de huidlagen en draagt bij aan vroegtijdige veroudering zoals lijntjes, rimpels, huidverslapping en pigmentschade, terwijl UVB-straling de bovenste huidlagen beïnvloedt en verantwoordelijk is voor verbranding. 

Infrarode-A (IR-A) straling is een vorm van infrarode straling die afkomstig is van de zon. Het is een type straling die niet zichtbaar is voor het menselijk oog, maar het dringt diep in de huid door en kan daar schade aanrichten. IR-A-straling staat erom bekend de huid te verwarmen en kan leiden tot oxidatieve stress, wat kan bijdragen aan vroegtijdige veroudering van de huid, zoals het ontstaan van rimpels en het verslappen van de huid.

Het is belangrijk om te begrijpen dat blootstelling aan IR-A-straling samen met UVA, UVB en zichtbaar licht, de algehele gezondheid en het uiterlijk van je huid beïnvloedt. 

Dehydratatie en huiduitdroging

Het zweten en de hitte van de zomer kunnen tot uitdroging van je huid leiden. Je merkt plotseling een droge, trekkerige huid die vatbaar(der) is voor irritatie die mogelijk gepaard gaat met jeuk en/of een prikkelend gevoel. Daarnaast merken we in deze periode dat door overmatig zweten de poriën verstopt raken en hierdoor bijdragen aan puistjes en mee-eters. Ons lichaam heeft een ecosysteem van bacteriën, ook gekend als microbioom. Als ons microbioom niet juist functioneert, leidt dit tot verschillende problemen zoals een verstoord immuunsysteem, humeurigheid, ontsteking, problemen met je metabolisme en zelfs huidproblemen zoals vroegtijdige veroudering en acne. Door een goede darmflora te behouden, help je een gezond microbioom.

Pigmentvlekken: zichtbare herinneringen

Wist je dat uit onderzoek is gebleken dat tot wel 90% van de zichtbare huidveroudering wordt veroorzaakt door de zon? UV-straling beschadigt niet alleen het DNA van huidcellen maar stimuleert ook de aanmaak van melanine. Dit zal leiden tot niet alleen pigmentvlekken, maar ook tot rimpels, verslapping van je huid en een ongelijkmatige teint.

Herstel en verzorging staan centraal in deze periode

Wanneer het zomerseizoen bijna écht voorbij is, is het belangrijk om aandacht te besteden aan het herstellen en verzorgen van je huid. Hier zijn enkele stappen om je huid weer in topconditie te brengen:

Hydratatie: Hydratatie is essentieel om vochtverlies te voorkomen. In de huid reguleert het vochtgehalte de integriteit van de huidbarrière en het functioneren van huidcellen. Een gezond hydratatiepeil behoudt de soepelheid en voorkomt transepidermaal vochtverlies, waardoor je huid gehydrateerd en gezond blijft. 

Naast de natuurlijke hydratatieprocessen kun ook jij je huid extra helpen:

Drink voldoende water om je lichaam en huid gehydrateerd te houden, overweeg in deze periode antioxidantrijke voedingsmiddelen en herstel je trekkerige huid 2x/week met een Environ antixodantrijk masker.


Exfoliatie: Naast jouw essentiële dagelijkse reiniging, verwijdert een milde,zachte exfoliatie/peeling de dode,losse huidcellen en zorgt deze voor een instant frisse teint. 


UV- bescherming blijft essentieel: Ook na de zomer is het belangrijk om je huid dagelijks te beschermen tegen schadelijke UV-straling. De voortdurende productontwikkeling om onze huid hoogwaardig te beschermen blijft evolueren. Het is essentieel om niet comedogene bescherming te kiezen die dermatoligsch is getest. Daarom is het raadzaam om 365 dagen per jaar een breed-spectrum zonbescherming te gebruiken die je huid beschermt tegen alle vormen van schadelijke straling, inclusief IR-A. 

Herstel je huidmicrobioom van binnenuit: Wat je aan de buitenkant ziet komt voor een heel groot deel van binnenuit. Een gezonde levensstijl is bepalend voor hoe jouw huid eruit ziet. Meer en meer wetenschappelijk bewijs toont aan dat wat we eten een drastisch effect heeft op onze huid en ons welzijn. Breng je darmflora, je microbioom, in balans met een kuur van voedingssupplementen op basis van levende culturen en vitamine C. Deze zorgt er niet alleen voor dat je darmflora gezond blijft en ondersteund wordt, maar ook dat je huid er gladder en jeugdiger blijft uitzien.


Professioneel advies: Kies voor professioneel advies bij Be-Pure en plan een afspraak in met je huidcoach. Je eerste bezoek aan Be-Pure? Bij voorkeur boek je dan eerst een intake/kennismakingsafspraak met advies op maat en gaan we dieper in op jouw specifieke huidbehoeften. 

Ben je gekend met het Be-Pure concept?

Een HydraFacial in de Deluxe Treatment zorgt in deze nazomer periode voor een diepe reiniging en ontgifting, de intensieve hydratatie biedt en zorgt voor een instant stralende glow op je huid.

Laat de zomer niet de tol eisen van je huid. Geef je huid van binnen en van buiten de extra bescherming en verzorging die het nodig heeft en je zult snel de hydraterende, herstellende voordelen ervan plukken. Klaar om de zorg voor je huid serieus te nemen?

Neem contact op met ons voor professioneel advies

De impact van een warme zomer(vakantie) op je huid
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x