Acné

Acné is niet alleen pijnlijk, vaak heeft het een negatieve invloed op je zelfvertrouwen. Al meer dan 15jaar helpen wij mensen succesvol met deze vervelende aandoening.  We stemmen de behandeling  voor acne af op jouw huid. Hierbij pakken we niet alleen de buitenkant maar ook de binnenkant mee. Onze behandelingen verbeteren je huid tot 95%. En dat zonder medicatie Dus ben jij toe aan een boost zelfvertrouwen? Of kan je niet wachten tot je huid weer straalt? Kom dan gauw kennis met ons maken. We helpen je met alle liefde verder.

Wat is acne?

Acné berust op een ontsteking van de huid rondom de talgklieren (talgklierfollikels). Bij het ontstaan van acne spelen verschillende factoren een rol.

In de meeste gevallen begint acné in de puberteit, wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat.

De talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst worden groter en produceren meer huidsmeer of talg. Door overvloedige  talgafscheiding hoopt deze zich op en kan de uitvoergang van de talgklier verstopt raken.

Deze talgophopingen worden mee-eters of comedonen genoemd. 

  • Oppervlakkige, open mee-eters (zwarte comedonen) 
  • Onderhuidse, gesloten mee-eters (witte comedonen)

De talgophoping wordt nog versterkt door toegenomen verhoorning van de afvoergang van de talgklier, waardoor deze nauwer wordt. In de talgklieren bevinden zich bacteriën, die de talg omzetten in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte follikel steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes.

Sommige vormen van acne ontstaan door uitwendige factoren. 


Externe oorzaken van acne

•    Erfelijkheid: acné kan in de familie zitten.

•    Mechanische factoren . (Zelf pukkels openkrabben en uitknijpen) 

•    Hormonaal

•    Gebruik van foutieve cosmetica

•    Druk en wrijving. Een voorbeeld hiervan is acné onder het mondmasker (maskne)

•    Geneesmiddelen kunnen acné veroorzaken of verergeren. U kunt hieraan denken als u plotseling acné krijgt        op een ongewone plaats of op oudere leeftijd. Prednison en sommige middelen tegen tuberculose kunnen         bijvoorbeeld acné veroorzaken.

•    Vochtige lucht. Bij vochtig weer kan acné erger worden.


Verschijnselen 

Acné vulgaris wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van mee-eters (comedonen), rode pukkels (papels) en puistjes (pustels). Als er een hevige ontsteking is, ontstaan onderhuidse ontstekingen die na genezing lelijke littekens kunnen achterlaten. 


Acne behandeling

Hoewel de behandelingsmogelijkheden voor acné de laatste jaren enorm zijn toegenomen, blijft acne een aandoening met een chronisch karakter. Acne is niet van de ene op de andere dag verdwenen. Zelfs de lichtere vormen van acné vereisen vaak langdurige aandacht. Acne kan niet altijd worden genezen. Wel lukt het meestal om ervoor te zorgen dat de acne ‘rustig’ wordt.

Een standaardbehandeling voor acne bestaat niet. Wanneer de ontstekingsverschijnselen op de voorgrond staan is de behandeling anders dan wanneer het vooral om mee-eters gaat.

De ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming, maar ook leeftijd en geslacht, bepalen met welke acné behandeling  zal worden gestart.


Verloop van de behandeling



Acné

HydraFacial

HydraFacial™ verbetert de kwaliteit van uw huid en maakt uw huid gezond. Het reinigt, ontgift, peelt, voert extracties uit en hydrateert tegelijkertijd en zorgt voor het insluizen van antioxidanten, peptides, en hyaluronzuur. HydraFacial™ geeft onmiddellijk zichtbaar resultaat zonder downtime.

HydraFacial keyboard_arrow_right

SuperBoost

Superboost geeft de zachtheid van een cosmetische verzorging met de impact van een medische behandeling. Zichtbare resultaten na 1 behandeling. Huidverjonging, verminderen van (fijne) rimpels, oog- en wenkbrauwlift, onregelmatige huid, grove poriën, acné,...

SuperBoost keyboard_arrow_right

DermaPlaning

De behandeling is pijnloos, veilig en geeft een instant zuivere en glanzende huid. Tijdens de DermaPlaning wordt met een chirurgisch steriel mesje over het gelaat geschraapt. Zo worden al de dode huidcellen, vuiltjes en donshaartjes verwijderd.

DermaPlaning keyboard_arrow_right

Celluma LED Therapie

LED is de afkorting van Light Emitting Diode. Deze kleine lampjes geven geen warmte af, maar zenden lichtgolven uit die in de huid doordringen. LED stimuleert afhankelijk van de lichtkleur (verschillende lichtgolven) bepaalde cellen die huidverbetering en wondgenezing bevorderen.

Celluma Led Therapie keyboard_arrow_right

Circadia - by Dr. Pulgiese

Circadia maakt gebruik van innovatieve ingrediënten en technologieën om een grote hoeveelheid huidaandoeningen aan te pakken, waaronder veroudering, acne, dehydratie, pigmentatie en rosacea. Vul de professionele behandelingen aan met een onderbouwd home-care regime voor optimale resultaten.

Circadia - by Dr. Pugliese keyboard_arrow_right

CryoLipolyse

Waves 21 voor cryolipolyse is een nieuw en uniek apparaat waarmee we esthetische problemen zoals onderhuids vet, maar ook gezondheidsproblemen zoals vet rond de organen (visceraal vet) kunnen behandelen, die tot nu toe bijna onmogelijk waren om aan te pakken met bestaande technologieën

Lees meer keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x