Wat je moet weten over schade door de zon.


Het effect van UV-stralen op de huid


Elke dag wordt onze huid blootgesteld aan UV-stralen, maar de effecten op lange termijn van blootstelling aan de zon worden vaak maar later in het leven zichtbaar.

Er zijn twee soorten UV-stralen: UVA en UVB. UVA-stralen dringen door tot in de diepste huidlaag. Onbeschermde blootstelling aan UVA-stralen kan leiden tot vroegtijdige huidschade, veroudering en huidkanker. Dit ultraviolet licht kan door de wolken dringen. Daarom is het even belangrijk om je huid te beschermen in landen met een koeler klimaat als in warme landen.

UVB-stralen veroorzaken zonnebrand omdat ze gewoonlijk de oppervlakkige lagen van de huid verbranden. Deze stralen spelen ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van huidkanker.

Ongeacht of je nu verbrandt, een bruin kleurtje krijgt of geen zichtbare veranderingen ziet aan je huid, blootstelling aan UV-stralen beschadigt het DNA van de huidcellen.


Wij kunnen de schade van de zon op jouw huid meten met behulp van een gelaatsscan.

Maak hier afspraak voor een gelaatsscan. 

Schade door de zon op lange termijn voorkomen


De meeste schade is het rechtstreekse resultaat van blootstelling aan zonlicht terwijl je dagelijkse activiteiten uitvoert zoals winkelen, rijden met de auto en buiten wandelen. Daarom is het erg belangrijk dat je elke dag zonnebescherming draagt, het hele jaar door en niet alleen wanneer je in de zon ligt.

Het Sun Care gamma van Environ werd wetenschappelijk ontwikkeld om bescherming te bieden tegen UVA en UVB. Dit gamma met breed spectrum bevat geavanceerde ingrediënten die synergetisch werken om bescherming te bieden vóór, tijdens en na blootstelling aan de zonRAD

RAD SPF15, een van de best verkochte producten van Environ. Het biedt een zonnebeschermingsfactor van 15 en verschaft de huid de essentiële antioxidanten die nodig zijn voor een verhoogde bescherming van de huid. De combinatie van fysische en chemische zonnefilters biedt een bescherming met breed spectrum tegen UVA- en UVB stralen.

Powder-Me
Het is heel belangrijk om zo vroeg mogelijk te beginnen met je huid te verzorgen en te beschermen tegen de zon. Al op de jonge leeftijd van 4 tot 5 jaar kan huidschade in sommige huidtypes worden opgespoord.

Powder-Me SPF^® Dry Sunscreen van jane iredale is een zeer waterbestendig droog mineraal zonnepoeder voor gelaat en lichaam dat niet kleeft of uitloopt bij zweten. Powder-Me SPF bevat een fysische zonbescherming SPF 30 die je huid tegen de schadelijke effecten van de zon beschermt.

Ontdek producten met zonbescherming van jane iredale


De rol van vitamine A in de verdediging van de huid

In 1980 verloor Dr Des Fernandes, oprichter en wetenschappelijk directeur van Environ, twee jonge patiënten aan melanoom. Dit was de drijfveer achter zijn onderzoek naar het mechanisme van huidkanker. Door intensief onderzoek ontdekte hij de cruciale rol van vitamine A voor de gezondheid van de huid. Vitamine A helpt de werking van onze huidcellen te reguleren.


Maak je huid weer mooi

Vitamine A absorbeert UV-energie en creëert dus een natuurlijke bescherming tegen de zon. Om er gezond en stralend uit te zien voor het leven is het belangrijk om de huid te verdedigen door haar vitamine A-gehalte dat ze elke dag kwijtraakt te herstellen.

Het unieke Vitamin STEP-UP SYSTEM™ van Environ helpt je huid langzaam gewend te geraken aan de verhoogde hoeveelheid vitamine A en andere ingrediënten.
"People often ask me what I think is the most potent anti-ageing routine you can practice. Without hesitation, it's sunscreen."- Jane IredaleWat je moet weten over schade door de zon.
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x